Z mouky, 150g cukru, soli, 2 vajec a tuku uhněteme hladké těsto. Přikryjeme je a dáme na 1 hodinu do chladu. Pak je vyválíme, dáme na vymazaný plech a několikrát propíchneme vidličkou. Předpečeme v horké troubě asi 15 minut. Mléko, smetanu, 100g cukru a vanilkový cukr přivedeme k varu. Odstraníme z plotýnky, vmícháme krupici, zakysanou smetanu a 4 žloutky. Necháme mírně vychladnout. Zavařeninu ohřejeme a potřeme jí předpečené těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zapracujeme ho do krupicové směsi. Tu pak rozetřeme na těsto. Koláč vložíme zpět do trouby a pečeme dalších 25-30 minut. Necháme vychladnout. Jahody rozpůlíme a koláč jimi poklademe. Prášek na dortové želé smícháme v kastrole s 50g cukru. Postupně přilijeme 3/4 l vody. Polevu za stálého míchání krátce povaříme a ovoce jí rovnoměrně přelijeme. Necháme asi 45 minut tuhnout.