Staňte se našimi fanoušky na:

Krupicový nákyp

Autor receptu: Aidel (45 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

<p>Svaříme mléko se skořicí. Když mléko začne vařit, přidáme máslo, cukr a krupici. Necháme povařit na mírném ohni za stálého míchání dřevěnou vařečkou nebo mixéru při pomalejší rychlosti. Poté, co směs začne houstnout, odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. Odstraníme skořici a přidáme rozšlehaná vejce kousek po kousku a mícháme až do úplného propojení. Vymažeme hlubokou misku máslem a nalijeme do ní směs pudinku. Pečeme ve vyhřáté troubě 35-40 minut. Poté troubu vypneme a necháme v ní nákyp dojít asi 15 minut. Před krájením necháme velmi dobře vychladnout.&#160; Sypeme moučkovým cukrem a skořicí.&#160; Můžeme podávat takto, nebo s vaší oblíbenou marmeládou.</p>

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Uzzi1 |26. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |25. dubna 2013
Dobré. Odpovědět
aB |21. dubna 2013
dobrý receptík Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!