Polévka se zemčaty
60
4
6
Kroupy důkladně propláchneme, dáme do rendlíku s rozpáleným olejem, osolíme, orestujeme a zalijeme horkou vodou. Vaříme doměkka. Křenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme. Do hrnce dáme trošku sádla, necháme zesklovatět, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pórek, nakrájený na kolečka, nahrubo nastrouhanou zeleninu, mletou papriku, podlijeme trochou horké vody a dusíme do poloměkka. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a ve vodě rozpuštěnou bujonovou kostku. Hrnec dolijeme vodou a vaříme, dokud všechny suroviny nezměknou. Nakonec přidáme hotové kroupy, osolíme, okořeníme vegetou a muškátovým oříškem. Na talíři pak zdobíme jemnými kolečky pórku.