Zelné závitky
100
1
1
Krůtu osolíme, dovnitř jí vložíme 100 g sádla a otvor zašijeme. Pečeme ji na sádle za občasného polévání při 220 ˚C 2-3 hodiny. Cibuli zpěníme na sádle, přidáme zelí a podlijeme. Dusíme, dokud se všechna nevyvaří. Pak přidáme nasekanou petrželku a pepř a promícháme. Upečenou krůtu vyjmeme z pekáče, na výpek naklademe zelí, promícháme, navrch položíme krůtu a společně vrátíme do trouby. Pečeme asi ještě 10 minut. Během pečení zelí občas promícháme. Zelí je hotovo, když vsákne všechnu tekutinu a nabude hnědé barvy. Krůtu rozkrájíme na porce a narovnáme na jednu stranu mísy, na druhou navršíme zelí. Podáváme s vařenými brambory nebo s chlebem.