Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta na pomerančích

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na ní očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme nadrobno nakrájená játra a ještě osmahneme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme brusinkový kompot, šťávu z jednoho pomeranče a nastrouhanou pomerančovou kůru. Na to vložíme osolenou krůtu, přilijeme polovinu vína a dusíme v troubě. Hotovou krůtu vyjmeme, omáčku zaprášíme hladkou moukou, přilijeme vodu a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme a přidáme zbylé víno a druhý, na plátky nakrájený pomeranč. Krůtu nakrájíme na porce a vložíme do této omáčky. Jako přílohu podáváme brambory nebo bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!