Staňte se našimi fanoušky na:

Krůta s mandlovou náplní

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Náplň připravíme z pokrájených housek, které polijeme zakysanou smetanou rozmíchanou s vínem. Žloutky a 100 g másla vymícháme do pěny se solí, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Přidáme nadrobno posekané mandle, namočené a vymačkané housky, a všechno dobře zamícháme. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do náplně. Očištěnou krůtu nasolíme a na několik hodin odložíme na chladné místo. Do břišní dutiny krůty napěchujeme náplň, otvor zašijeme a celou krůtu potřeme rozpuštěným máslem. Zbytek másla dáme na pekáč, na krůtu rozložíme plátky slaniny a upečeme v troubě na 180°C do zlatohněda. Během pečení poléváme vlastní šťávou a podléváme horkou vodou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |16. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!