Dejte kousky krůty do velkého kastrolu dohromady s cibulí, zalijte vodou a duste cca 1 hodinu, až bude maso křehké. Vývar slijte a ponechte stranou. Stáhněte z masa kůži a nakrájejte ho na malé kousky. Přendejte maso do velkého hliněného hrnce. Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). V pánvi na smažení orestujte nasucho mandle a sezamová semínka na středním ohni, až lehce zhnědnou. Přendejte je do kuchyňského robotu a nasekejte najemno dohromady s hrozinkami, kuličkami pepře, hřebíčkem a skořicí. Přidejte pastu chilli, vodu, nasekanou cibuli, česnek, rajčata a strouhanku a zpracujte dohladka. Restujte tuto směs 5 minut na oleji ve velké pánvi na smažení na středním ohni. Do malého kastrol ku nalijte 2/3 hrnku vývaru, který vám zbyl po vaření masa, a přidejte čokoládu. Na mírném ohni míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přidejte čokoládu s vývarem do orestované směsi, osolte a opepřete. Nalijte omáčku na krůtu. Pečte cca 30 minut, aby se maso s omáčkou prohřálo a všechny chutě promísily. Podávejte horké.