Maso nakrájíme na kostičky, lehce osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji orestujeme skoro doměkka. Opečené kostičky odložíme stranou. V rendlíku rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a umícháme jíšku, kterou zředíme drůbežím vývarem. Rozmícháme dohladka a chvíli povaříme, až vznikne hladká omáčka. Do omáčky přidáme špetku pepře, worcester a trošku citronové šťávy. Nakonec do omáčky přidáme orestované maso, promícháme a vypneme. Zapékací mističky si vymažeme máslem a rozdělíme do nich omáčku s masem. Blaťácké zlato nakrájíme na malé kousíčky nebo nastrouháme na hrubší slzy. Sýr nasypeme na povrch každé mističky. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a zapékáme, až se sýr rozpustí a lehce začne zlátnout. Zapečený pokrm vyndáme z trouby a ozdobíme nasekanou petrželkou.