Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Krůtí prsa propláchneme a nakrájíme na kousky, my máme rádi menší, ale můžou být i větší. Cibulku si nakrájíme na kostičky a papriky také (kdo chce může přidat feferonky). V kastrolu rozpálíme tuk a cibule na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a také orestujeme. Když se „zatáhne“, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené feferonky. Promícháme a zalijeme vývarem. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením).čerstvá majoránka má uplně jinou chut - já ji pěstuji na balkoně. Šťávu zahustíme nastrouhaným starším chlebem