Připravíme si nádivku, aby vychladla : Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme překrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor, ze kterého slejeme vodu a promícháme. Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlejeme je vývarem. (pokud použijeme k podlití vodu, přidáme během dušení kousek bujónu)a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hl. moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí a přecedíme na závitky a společně necháme projít varem. Kdo chce, může si nádivku přisladit. Já používám pouze "tenkostěnnou" červenou papriku, která je sladká dost.