Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí/kuřecí roládky plněné kysaným zelím

Autor receptu: Bohu (41 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připravíme si nádivku, aby vychladla : Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme překrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor, ze kterého slejeme vodu a promícháme. Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlejeme je vývarem. (pokud použijeme k podlití vodu, přidáme během dušení kousek bujónu)a dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hl. moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí a přecedíme na závitky a společně necháme projít varem. Kdo chce, může si nádivku přisladit. Já používám pouze "tenkostěnnou" červenou papriku, která je sladká dost.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kuchticek |23. března 2014
zajímavé Odpovědět
kymlal |21. března 2014
zkusím Odpovědět
Januse |21. března 2014
o víkendu vyzkouším, vypadá lákavě Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!