Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené maso-nejlépe vcelku. Podlejeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorným mixérem. Nakonec zahustíme smetanou. Podáváme s knedlíkem. Poznámka: Na tento recept můžeme použít i na hovězí maso a vlastně vznikne "Hovězí na divoko", jak jej známe z komunistických konzerv. Pro mne to byla jedna z nejlepších konzerv té doby. Já jsem vyzkoušela z krůtím masem a také to nemělo chybu. Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka: "Jak sa poví hovězí na divoko, tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch. Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát. Tož, včilej už vím, že ide." Jakékoliv krůtí maso, nejlépe ze stehna,olej, 1 lžíci hladké mouky, 2 mrkve, kousek celeru, 1 cibuli, 1 rajský protlak, 1 lžičku cukru, koření Divočina 2 lžičky, sůl, 2 dcl smetany.