Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí maso na divoko

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji osmažíme cibuli, na ni vložíme osolené maso-nejlépe vcelku. Podlejeme vodou a přidáme rajský protlak, 2 lžičky koření Divočina, lžičku cukru a na kostičky nakrájenou zeleninu. Dusíme do měkka. Když je maso měkké, vyndáme jej a omáčku rozšleháme ponorným mixérem. Nakonec zahustíme smetanou. Podáváme s knedlíkem. Poznámka: Na tento recept můžeme použít i na hovězí maso a vlastně vznikne "Hovězí na divoko", jak jej známe z komunistických konzerv. Pro mne to byla jedna z nejlepších konzerv té doby. Já jsem vyzkoušela z krůtím masem a také to nemělo chybu. Recept je ze Slovácké kuchařky od paní Jarmily. Proč pro pamětníky? Tak na to vám zprostředkovaně odpoví sama autorka: "Jak sa poví hovězí na divoko, tož hned vidím ty řady vyrovnaných konzerv v obchodoch. Doví, lesti to ide aj doma udělat, říkala sem si kolikrát. Tož, včilej už vím, že ide." Jakékoliv krůtí maso, nejlépe ze stehna,olej, 1 lžíci hladké mouky, 2 mrkve, kousek celeru, 1 cibuli, 1 rajský protlak, 1 lžičku cukru, koření Divočina 2 lžičky, sůl, 2 dcl smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |5. června 2013
mám ráda krůtí, vyzkouším Odpovědět
Šuldeska |18. května 2013
Dobré. Odpovědět
katy9 |11. května 2013
super Odpovědět
fionka |10. dubna 2013
to bude dobrota Odpovědět
JanaB |9. dubna 2013
Mám ráda krůtí maso, vyzkouším. Odpovědět
jana.remkova.7 |9. dubna 2013
Zkuste, je to fakt sobré:-) Odpovědět
Anna1960 |9. dubna 2013
z krůtího masa vařím ráda Odpovědět
Bagorz |9. dubna 2013
Jani,ukládám :-))))) Odpovědět
krups|18. listopadu 2014
vypadá to fantasticky, vyzkouším a ukládám Odpovědět
majdalenka|18. května 2013
ukládám určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!