ŘÍZEK 4 krůtí řízky po 100g, sůl, nahrubo mletý bílý pepř, 4 plátky šunky po 40g, 4 kolečka ananasu z kompotu, 4 lžíce kari omáčky, bazalka Řízky jemně naklepeme a z obou stran posolíme a popepříme, na každý plátek dáme plátek šunky a kolečko okapaného ananasu. Maso překlopíme a sepneme párátkem. Plněné řízky za občasného obracení grilujeme 15 minut a podáváme s kari omáčkou, ozdobené bazalkou. ŠPÍZY 1kg krůtích prsou, 2 stonky šalvěje, 1 vetší cibule, 4 lžíce citronové šťávy, 8 lžic olivového oleje, 1 celý citron, 75g nakrájené anglické slaniny, sůl, olej na potření jehel Maso nakrájíme na kostky, lístky šalvěje otrháme a případně nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli nasekáme na kostičky. Připravené přísady smícháme s citronovou šťávou a olejem a necháme asi hodinu marinovat - občas promícháme. Citron příčně rozřízneme a nakrájíme. Plátky slaniny rozpůlíme, maso vyndáme z marinády a osušíme. Střídavě se slaninou a citronem ho napichujeme na špízy lehce potřené olejem. Osolíme a za občasného obracení asi 10 minut grilujeme. Podáváme ozdobené šalvějí. ZÁVITKY 8 plátků ciabatty, 2 středně velká rajčata, 125g mozzarelly, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 2 tenké pórky po 300g, 12 malých krůtích řízků po 50g, 12 lžiček ajvaru (balkánská pasta paprikovo-lilková), po3-4 snítkách rozmarýnu a bazalky Plátky ciabatty opečeme na grilu z každé strany asi minutu a zatím odložíme. Rajčata rozčtvrtíme a zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kousky. Mozzarelu nakrájíme na kostičky a smícháme s rajčaty. Směs marinujeme ve 2 lžících olivového oleje, osolíme a opepříme. Pórky nakrájíme na 12 asi 6cm kousků a minutu vaříme v osolené vodě. Řízky potřeme ajvarem, osolíme, opepříme a rozdělíme na ně kousky pórku. Srolujeme a na každý závitek dáme snítku rozmarýnu a přichytíme ji nití. Závitky potřeme zbytkem oleje, dosolíme a dopepříme, grilujeme asi 8 minut. Listy bazalky otrháme a několik jich odložíme na ozdobu. Zbytek bazalky nakrájíme na proužky. Na plátky ciabatty rozdělíme rajčatovo-sýrovou směs a posypeme bazalkou. Krůtí závitky a krajíčky pečiva dáme na talíře a ozdobíme bazalkou.