Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí maso v kořeněné omáčce

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Krůtí maso omyjeme, nakrájíme na větší kusy a osolíme. V pekáči necháme rozpustit máslo a položíme něj osolené maso. Podlijeme trochou vlažné vody a v troubě rozehřáté na 200 stupňů upečeme až doměkka. Během pečení několikrát poléváme maso vypečenou šťávou. Rajčata a papriky zbavíme semen a nakrájíme na koečka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na oleji dozlatova. Nakrájené rajčata a polovinu paprik vložíme na cibuli, zamícháme, přidáme půl kostky zeleninového bujónu, chilli papričky, osolíme a dusíme doměkka. Pak omáčku propasírujeme, přidáme zbylá kolečka paprik, lžíci rybízové zavařeniny, bílé víno a 5 minut povaříme. Podle chuti opepříme, vložíme opečené krůtí maso a v omáčce prohřejeme. Podáváme bramborovými knedlíky nebo haluškami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.pokorna|7. dubna 2014
Mňam...vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!