Slavnostní recept pro 6 osob: Jednu nakrájenou cibuli a nasekaný česnek orestujeme na 15g másla. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, dusíme 4-5 minut. Piniová semínka orestujeme na pánvi dozlatova. Do masa vykrojíme kapsu, osolíme a opepříme, nakrájíme 100g nivy, smícháme ji s polovinou piniových semínek a špenátem, směsí naplníme kapsu; sepneme ji párátky a ovážeme nití. Druhou cibuli nakrájíme na čtvrtky a dáme do pekáče s masem, na které položíme 20g vloček z másla. Podlijeme 200ml vývaru a pečeme, za občasného podlévání vývarem, asi hodinu. Na bešamel rozehřejeme 40g másla a opražíme mouku, za stálého míchání přilijeme zbytek vývaru i mléko, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme. Pak přidáme nakrájenou pažitku a dochutíme solí, pepřem i muškátem. Do bešamelu dáme oloupané brambory. Zbytek nivy rozkrájíme a poklademe na maso s kousky rajčete a druhou polovinou piniových semínek, asi 5 minut zapékáme. Maso vyndáme, vypečenou šťávu zahustíme jíškou, zjemníme smetanou a dochutíme. Pečeni nakrájíme a servírujeme s trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme zvlášť, zrovna tak jako brambory v bešamelu.