Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Bazalku a pažitku opereme, osušíme a najemno nasekáme. Pórek podélně rozpůlíme, omyjeme a také nadrobno nasekáme. Červenou papriku rozpůlíme, odstraníme všechna jadérka a nakrájíme na kostičky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme v hladké mouce, na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm po obou stranách opečeme dozlatova. Pak ho vyjmeme a zatím odložíme stranou. Ve výpeku osmahneme cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Když je víno skoro vyvařené, přilijeme smetanu a společně s nasekanými bylinkami dále vyváříme. Osolíme, opepříme a jakmile nám začne omáčka houstnout, přisypeme pórek a polovinu množství papriky. Do hotové omáčky přidáme přírodní řízky a prohřejeme, doplníme zbytkem pokrájené papriky, ozdobíme plátkem citronu a petrželkou. Vhodnou přílohou v tomto případě může být i obyčejný rohlík, který podélně nakrájíme a v troubě nasucho opečeme.