Rýži vaříme při mírné teplotě ve 400 ml osolené vody. Mrkev nakrájíme na kostičky, maso na malé řízečky, z citronu ukrojíme 4 plátky a rozpůlíme je. Zbytek citronu vymačkáme. Na pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z každé strany zprudka orestujeme. Osolíme a opepříme. Přidáme plátky citronu a krátce společně opečeme, maso i citron vyndáme, výpek zředíme citronovou šťávou a drůbežím vývarem a povaříme. Omáčku osolíme, opepříme a zahustíme jíškou. Zhruba třetinu petrželky a pažitky odložíme a zbylé bylinky nasekáme. Mrkev asi 4 minuty povaříme v osolené vodě a scedíme. Polovinu mrkve s bylinkami zamícháme do rýže a tu pak natlačíme do formiček potřených olejem a vyklopíme na talíře. K rýži přidáme maso, zbylou mrkev a omáčku. Ozdobíme bylinkami a citronem.