NA PAPRICE: 4 krůtí řízky, 3 lžíce oleje, 2dl smetany, 2 lžíce hladké mouky, mletá sladká paprika, sůl Naklepané krůtí řízky mělce na okrajích nařízneme, osolíme, opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji a vyndáme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou, osmažíme dozlatova, vmícháme mletou papriku, po zpěnění zalijeme malým množstvím vody, rozšleháme a přivedeme k varu. Pak dáme zpátky řízky a dusíme doměkka. Při dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vodou. ke konci dušení přilijeme smetanu a omáčku můžeme procedit. Jako příloha se hodí noky, těstoviny nebo dušená rýže. S TATARKOU 4 krůtí řízky, sůl, hladká mouka, 2 vejce, 30g strouhaného madelandu, olej, kečup, tatarská omáčka Krůtí řízky po obvodu mělce nařízneme, naklepeme a osolíme. Obalíme v mouce, namáčíme v rozšlehaných vejcích se strouhaným sýrem, dáváme je hned do rozehřátého oleje a usmažíme po obou stranách dorůžova. Přendáme je na talíře, tence potřeme kečupem a pokapeme tatarkou.