V TĚSTÍČKU 4 řízky, sůl, olej na smažení + těstíčko: 2 vejce, 3 lžíce hl. mouky, 2 lžíce mléka 1 lžíce oleje, sůl Krůtí řízky na okrajích několikrát nařízneme, naklepeme a osolíme. Z uvedených surovin připravíme těstíčko. Řízky v něm obalíme a na rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dorůžova. Jako příloha se hodí bramborová kaše a kompot nebo salát. V ALOBALU 4 řízky z krůtích prsou, 2 lžíce oleje, 20g slaniny, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 200g čerstvých hub, mletý pepř, sůl, alobal Řízky na obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu, vyndáme ji, na tuku osmažíme kolečka cibule a plátky česneku. Shrneme je stranou a na pánvi osmahneme po obou stranách připravené krůtí řízky. Rozdělíme je na dvojité čtverce alobalu, poklademe slaninou, cibulovou směsí a plátky hub. Alobal pořádně zabalíme a pečeme asi 20 minut na mřížce nebo na plechu ve středně vyhřáté troubě. Pak alobal nařízneme a řízky dopečeme. Jako příloha se hodí pečené brambory nebo opečená veka. Můžeme si k tomu dát kompot nebo zeleninový salát.