Začněte tím, že si krůtí maso důkladně opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte ho papírovou utěrkou a následně ho očistěte. Na prkýnku ho nakrájejte na větší kostky (nejlíp se hodí krůtí prsa, která se dají použít třeba i na čínskou směs) a ty pak na oleji orestujte pěkně dozlatova. Když jsou kostky masa pěkně opečené, přisypte k nim mraženou zeleninu včetně kukuřice. Potom k tomu ještě rozdrobte masox, vše podlijte trochou vody a pozvolna duste na mírném ohni. K hotovému, měkkému masu nasypte 2 hrnky rýže, přilijte vodu, podle chuti ještě dosolte a znovu vše poduste, dokud se voda nevyvaří. Před podáváním si vezměte k ruce svazek pažitky, nasekejte ji najemno a vsypejte ji do rizota, aby získalo hezkou barvu. Rizoto obložte nakrájenými rajčaty a posypte pokrájeným pórkem. Báječně chutná s čerstvým zeleninovým salátem nebo s kompotovaným ovocem.