Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí rizoto

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Začněte tím, že si krůtí maso důkladně opláchněte pod studenou tekoucí vodou, osušte ho papírovou utěrkou a následně ho očistěte. Na prkýnku ho nakrájejte na větší kostky (nejlíp se hodí krůtí prsa, která se dají použít třeba i na čínskou směs) a ty pak na oleji orestujte pěkně dozlatova. Když jsou kostky masa pěkně opečené, přisypte k nim mraženou zeleninu včetně kukuřice. Potom k tomu ještě rozdrobte masox, vše podlijte trochou vody a pozvolna duste na mírném ohni. K hotovému, měkkému masu nasypte 2 hrnky rýže, přilijte vodu, podle chuti ještě dosolte a znovu vše poduste, dokud se voda nevyvaří. Před podáváním si vezměte k ruce svazek pažitky, nasekejte ji najemno a vsypejte ji do rizota, aby získalo hezkou barvu. Rizoto obložte nakrájenými rajčaty a posypte pokrájeným pórkem. Báječně chutná s čerstvým zeleninovým salátem nebo s kompotovaným ovocem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sarka.tuslova |1. června 2013
Musím vyzkoušet :o) Odpovědět
miuka |1. června 2013
krůtí maso je super! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!