Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu. Plát masa dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Plát ze 2/3 potřeme náplní a na ní dáme proužky kapie. Stočíme do rolády a zpevníme nití. Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do sklovita. Přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme jí, vložíme roládu a polijeme jí horkou vodou - asi 300 ml. Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 30 minut - do měkka. Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme niť a později nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce. Dle chuti můžeme dosolit. Roládu nakrájíme na silnější plátky, dáme na talíř, doplníme knedlíky, omáčkou a podáváme.