Předehřejeme troubu na 180°C. Polovinu bylinek otrháme,očistíme česnek, toasty nalámeme a spolu s bylinkami a čenekem rozmixujeme. Promícháme s piniovými semínky a s ricottou (tvarohem),osolím a opepříme. Maso opláchneme,osušíme a rozkrojíme na plát.Naplníme ho bylinkovou směsí,pevně srolujeme a svážeme silnější nití.Promícháme 2 lžíce oleje,papriku,sůl a pepř.Roládu potřeme kořením a vložíme do trouby,pečeme asi 1 hodinu,občas podléváme vodou. Oloupeme cibuli,nakrájíme ji a spolu se zbylými bylinkami ji podusíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata a vše rozmixujeme.Papriku a okurku nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Omáčku podáváme s roládou, zdobíme listy salátu,piniovýmisemínky nebo bylinkami.