NA MÁSLE S RÝŽÍ 2 krůtí stehna, 40g másla, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1/2 lžičky paprikové vegety, lžička hl. mouky, sůl Krůtí stehna omyjeme, osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na rozpáleném oleji asi 5 minut po obou stranách. Pak přidáme Vegetu a rozkrájenou cibuli, máslo a zalijeme trochou horké vody. Dusíme za občasného přilévání horké vody doměkka. Šťávu nezaprašujeme a cibuli vyndáme. Jako příloha se hodí dušená rýže a kompot. NA ČESNEKU 4 krůtí stehna, sůl, 50g špeku, 4 stroužky česneku, 1 cibule, kmín Stehna osolíme, dáme na pánev s rozškvařeným špekem, opečeme po jedné straně dozlatova, pak obrátíme, přidáme pokrájenou cibuli a opečeme i po druhé straně, opatrně, aby se cibule nepřipálila. Podlijeme horkou vodou, přidáme rozkrájený česnek, kmín, přikryjeme pokličkou a dusíme za občasného podlití doměkka. Potom stehna přendáme do jiné nádoby a šťávu na ně přecedíme tak, aby všechna dřeň přešla do šťávy. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a červená řepa. PO SRBSKU 600g krůtích stehen, 50g másla, 200g paprik, 200g rajčat, 1 velká cibule, 1/4 l smetany, 1 lžíce hladké mouky, mletá paprika, sůl Ze stehen odstraníme tvrdé šlachy, stehna vykostíme, nakrájíme na porce, osolíme a necháme chvíli odležet. Kosti rozsekneme, zalijeme studenou vodou a uvaříme vývar. Na kolečka nakrájenou cibuli osmažíme v papiňáku na másle, vmícháme mletou papriku, přidáme nakrájenou papriku a rajčata, sůl, trochu vývaru a přivedeme k varu. Přidáme připravené porce krůtího masa, které jsme poprášili moukou, hrnec uzavřeme a na mírném ohni dusíme asi 40 minut. Měkké maso vyndáme, ze šťávy odpaříme tekutinu, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Krůtí maso dáme zpátky, prohřejeme je a šťávu podle chuti osolíme. Jako příloha se hodí dušená rýže, těstoviny nebo noky.