Chřest oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Stonky krátce povaříme v osolené vodě, pak je ve studené vodě zchladíme a necháme okapat. Mezitím připravíme dip - kysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme podle chuti, pak vmícháme nasekanou pažitku. Krůtí prsa nakrájíme na plátky a rozklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. Pak plátky poklademe chřestem a maso pevně stočíme do závitků, obalíme anglickou slaninou a převážeme. Závitky opečeme na oleji ze všech stran a dáme asi na 5 minut do vyhřáté trouby. Závitky vyndáme, výpek zaprášíme moukou a orestujeme. Za stálého míchání zalijeme vývarem, krátce povaříme a podle potřeby a chuti osolíme a opepříme.