Vezměte 12 lístků čerstvé máty a dejte do vysoké sklenice. Rozkrojte limetku na půlku, jednu půlku si schovejte, druhou nakrájejte na 4 měsíčky a přidejte k mátě, pak přidejte 4 lžíce cukru. Mátu, cukr a limetku "pobijte" (můžete třeba vařečkou), aby se pomačkaly lístky i limetka, a uvolnily se tak šťávy, které začnou rozpouštět cukr. Přidejte rum, led, dolijte sodou (nebo Club-sodou, pokud máte rádi sladkou). Promíchejte, ozdobte lístkem máty a zbylou limetkou. Poznámka: Kubánské Mojito zpravidla obsahuje čerstvé lístky máty, bílý rum, surový třtinový cukr, limetky a perlivou vodu. Podává se ve vysokých sklenicích se slámkou a míchátkem. Místo limetek se někdy používá limetková šťáva a místo cukru sirup (guarapo). V některých verzích se do nápoje také přidává hořký likér (Angostura bitter).