Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme pokrájenou cibulku a žampióny. Mezitím rozšleháme vejce se sójovou omáčkou, vodou, brandy, glutasolem, cukrem, solí a krabí moučkou. Vaječnou směs vylijeme na pánev s cibulkou a žampiony. Po krátké chvíli nožem nebo vidličkou narušujeme okraje omelety a natáčením pánve přiléváme do vzniklých mezer řídkou vaječnou směs. Když začne omeleta tuhnout, přidáme konzervované mušle a okraje omelety zalijeme lžící oleje, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme omeletu "naskočit" - okraje omelety mají být "kudrnaté". Obložíme pokrájenými rajčaty, paprikami, okurkami a podáváme s pečivem nebo chlebem. Rada: 1. Pokud použijeme čerstvé mušle osmahneme je spolu se žampiony a cibulkou 2. Krabí moučku můžeme nahradit proužkem sardelové pasty, ale nemusí být.