V 1 litru studené vody rozpustíme 1 lžičku soli, několik zrnek pepře, bobkový list, majoránku a římský kmín, oloupanou a na půlky nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Vodu s kořením zakryjeme a vaříme 10-15 minut. Pak necháme vychladnout. Vepřová žebírka omyjeme a namočíme je do vychladlé vody s kořením. Necháme je ve vodě přes noc odpočinout. Druhý den osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žebírka. Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky, kukuřici zbavíme klasů a rozdrtíme ji a vše přidáme k cibuli a žebírkám. Chvíli dusíme. Poté nalijeme mléko, scezenou vodu, ve které byly namočena žebírka a na mírném ohni vaříme, dokud vše nezměkne. Kukuřice by se měla v polévce uvařit, semínka tedy sloupneme a vložíme je do polévky.