Staňte se našimi fanoušky na:

Kulajda po domácku

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupané brambory a rozmražené houby nakrájejte na kostky a dejte do hrnce s osolenou vodou. Přidejte několik kuliček pepře a vařte asi 30 minut. Na pánvi nechte na středním plameni rozpustit máslo a přisypte hladkou mouku. Tu opražte dorůžova a připravte si světlou jíšku. Nechte ji vychladnout a pak ji postupně přimíchejte do polévky. Tu pak ještě přibližně 10 minut vařte, aby se mouka dokonale rozpustila a polévka zhoustla. Na závěr do polévky rozklepněte vejce, nalijte šlehačku a rychle promíchejte metličkou. Potom polévku dochuťte trochou octa a nechte ještě asi 5 minut vařit. Na ozdobení použijte nadrobno nasekanou petrželku nebo pažitku. Podávejte s čerstvou bagetou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
junkie09 |31. května 2013
pěkné foto Odpovědět
Victor |31. května 2013
Dobrý Odpovědět
pavlinf |31. května 2013
vyzkouším Odpovědět
J |30. května 2013
vyzkousim Odpovědět
Aggie|3. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!