Staňte se našimi fanoušky na:

Kulajda podle sonizny

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Uvaříme si houby - pouze lesní, ty nakládané už nemusíme, brambory a vejce. Vývar uchováme. 1) Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na másle v hrnci. Zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme vývar a šleháme, až dosáhneme požadované hustoty. 3) Poté přidáme houby, žampiony Bonduelle, nakrájené brambory a vajíčka. Poté ještě kmín, ocet a sůl. 4) Pokud je polévka příliš kyselá, můžeme dochutit cukrem. 5) V polévce necháme rozpustit i zakysanou smetanu. 6) Podle chuti můžeme přidat i nálev z žampionů Bonduelle.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |7. března 2016
super Odpovědět
objev |21. srpna 2014
chuťovka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!