30 g cukru a 30 ml vody mecháme rozpustit a projít varem až se cukr rozpustí a pak chladíme. Těsto: 2 žloutky a 2 lžíce teplé vody šleháme do pěny a postupně zašleháme 2/3 ze 75 g cukru a šleháme do krému. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, postupně zašleháme zbytek cukru, sníh přidáme k žloutkovému krému a smícháme. 50 g polohrubé mouky, 50 g škrobu a 1 vrchovatou lžičku prášku do pečiva vmícháme do krému ( nešlehat ) a těstem naplníme formu ( průměr asi 24 cm ) vyloženou pečícím papírem. Pečeme asi na 200 °C 25 - 30 minut. Svařený cukr smícháme s 50 ml koňaku, upečený piškot propíchneme několikrát vidličkou, zakapeme koňakem a zakrytý korpus necháme vychladit. Lanýžový krém: 100 ml smetany a 2 lžíce mléka převaříme a vmícháme 2 lžíce instantní kávy, 100 g mokka čokolády a 100 g jemné hořké čokolády, přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Piškot vyjmeme z formy, nalámeme do mísy a přidáme ještě teplý lanýžový krém - ušleháme a hmotu dáme do chladu. Těsto rozdělíme na 30 porcí, vezmeme 30 koktejlových třešní, zabalíme do těsta a obalujeme v čokoládové rýži.