Pomyslnou třešničkou na dortu je vždy dobře připravená marináda, vlastní pečení zvládne i malá školačka. Tahle marináda je výborná na grilování nebo pečení čehokoliv. Kdysi jsem vyzkoušela pečení v pečící fólii a od té doby takto peču často. Masíčko je lahodně měkké, přímo odpadává od kosti, kůžička je chutně propečená, křupavá a mírně pikantní. Připravíme si veškeré potřebné suroviny a kuře zevnitř a zvenku dobře nasolíme . Uvedené suroviny, - mimo soli, pořádně promícháme a uděláme marinádu. Kuře dáme do mísy, dobře je natřeme marinádou zvenčí i zevnitř a uložíme přikryté do chladničky, nejlépe přes noc. Občas je obrátíme a polejeme marinádou. Když se rozhodneme, že začneme kuřátko péct, zabalíme je do pečící fólie a polijeme zbytkem marinády. Konce fólie zatočíme a dobře stáhneme. Můžeme použít motouz nebo patentní svorky, které se k fólii dodávají. Nahoře uděláme 3 malé dírky, aby měla kudy unikat pára. Kuřátko ve folii uložíme do pekáče a následně dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 180 ° C asi 45 minut, délka pečení je závislá podle typu trouby. Po chvíli se náš byt naplní úžasnou vůní, což je pro nás znamením, že se kuřátko dopéká. Asi deset minut před skončením pečení folii rozstřihneme a rozevřeme a necháme udělat pěknou a křupavou kůžičku. Když je hotovo, kuře přendáme na talíř k dalšímu zpracování. Podáváme s brambory nebo s rýží, které polejeme vlastní vypečenou šťávičkou. Veškerá vůně nám zůstane v kuřátku. Přeji Vám dobrou chuť.