Zde si vytvoříme vlastní koření. V hmoždíři rozdrtíme jalovec, nové koření, pepř, bobkový list a nakonec trocha hřebíčku a máme koření na divočinu! :) Z koření a lžíce oleje umícháme kasičku, kterou důkladně vetřeme do masa, a to zevnitř i zvenku a můžeme ji vetřít i do odchlípnuté kůže na prsíčkách a stehnech. Necháme maso nasáknout nejméně hodinu, lépe ale přes noc. Potom jej zprudka opečeme na oleji, překryjeme plátky slaniny a dáme péci do pekáčku, jehož dno jsme taktéž slaninou vyložili. Zpočátku pečeme bez podlévání. Až kuře pustí šťávu, podlijeme několika lžícemi horké vody. Občas obrátíme, aby se propékalo stejnoměrně. Před koncem pečení podlijeme naposledy směsí vína a marmelády, kterou už necháme pouze prohřát. Podáváme s rýží.