V misce smícháme rajčatový protlak společně s mlétou paprikou, 30ml červeného vína, muškátovým oříškem, hřebíčkem, skořicí, novým kořením, chilli a zázvorem a vše necháme hodinu uležet. Cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a osmahneme ji v hluboké pánvi na olivovém oleji společně s kousky oloupaného česneku, dokud nezměknou. Kuřecí maso předpečeme v troubě jen lehce podlité vodou a jemně osolíme. Do pánve přidáme rajskou směs, vložíme kousky předpečeného kuřete, kurkumu a přivedeme k varu. Zakryjeme poklicí a vaříme asi 30min. Potom přilijeme další 30ml červeného vína a dusíme 10-15min. Během dušení odebíráme naběračkou tuk nahromaděný na povrchu. Jídlo podáváme s rýží nebo tmavým pečivem.