Kuře rozdělíme na čtvrtky. Rozehřejeme lžíci oleje, přidáme lžíci másla, kořenící směs na divočinu, trochu soli a vše dobře smícháme. Touto směsí potřeme porce kuřete a necháme chvíli odležet. V zapékací misce rozehřejeme lžíci oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme do zesklovatění, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce orestujeme, vložíme sterilované zelí s nálevem a kmín, podlijeme červeným vínem a podle chuti osolíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a porce kuřete na něm ze všech stran opečeme. Opečené porce vyjmeme z tuku a urovnáme do zapékací misky na zelí. Misku přikryjeme alobalem, a dusíme při střední teplotě asi 35 minut. Pak odstraníme alobal a při nejvyšší teplotě ještě dopékáme asi 20 minut, až bude kuřátko zlatavé. Nakonec chuť zelí zjemníme rybízovým komptem. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík.