Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře na divoko v zelí

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuře rozdělíme na čtvrtky. Rozehřejeme lžíci oleje, přidáme lžíci másla, kořenící směs na divočinu, trochu soli a vše dobře smícháme. Touto směsí potřeme porce kuřete a necháme chvíli odležet. V zapékací misce rozehřejeme lžíci oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme do zesklovatění, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce orestujeme, vložíme sterilované zelí s nálevem a kmín, podlijeme červeným vínem a podle chuti osolíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a porce kuřete na něm ze všech stran opečeme. Opečené porce vyjmeme z tuku a urovnáme do zapékací misky na zelí. Misku přikryjeme alobalem, a dusíme při střední teplotě asi 35 minut. Pak odstraníme alobal a při nejvyšší teplotě ještě dopékáme asi 20 minut, až bude kuřátko zlatavé. Nakonec chuť zelí zjemníme rybízovým komptem. Jako příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!