NA KAPARECH 1 menší kuře, 2 str. česneku, sůl, mletý pepř, 150g másla, 2 lžíce kaparů, lžíce hl. mouky, vývar kuře rozdělíme na půlky a odstraníme páteř, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a posypeme trochou provensálského koření. Dáme na pekáč, do dutin nakrájíme máslo, podlijeme trochou vývaru a pečeme přikryté. Častěji poléváme a před koncem pečení odklopíme. Maso vyndáme, do šťávy přidáme 2 lžíce másla, kapary i s lákem, povaříme a před podáváním zahustíme za stálého míchání moukou. Porce na talíři polijeme šťávou, jako příloha se hodí brambory. NA ZÁZVORU 1 menší kuře, kousek čerstvého nebo máčeného zázvoru, 1-2 banány, 3 lžíce oleje, 1 lžička maizeny, 5 lžic sojové omáčky, voda Kuře rozdělíme na 4 porce, opečeme zprudka na oleji v pánvi ze všech stran do červena. Pak podlijeme šálkem vody, přidáme nakrájený zázvor, sojovou omáčku a dusíme pod pokličkou. Když je maso skoro měkké, přidáme banány nakrájené na kolečka. Zahustíme maizenou rozmíchanou v trošce vody a ještě krátce povaříme, až je maso úplně měkké. Jako příloha se hodí suchý dušená rýže, přelitá omáčkou a k tomu hlávkový salát politý citronovým octem a pokapaný olejem s několika kapkami sojové omáčky.