Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře na paprice-kuřecí paprikáš a perkelt

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kuře nasekáme na kusy a dusíme na cibulce a sádle. Zaprášíme paprikou(můžeme i pálivou) a posolíme. Nejdříve dusíme ve vlastní šťávě a potom mírně podlijeme horkou vodou.Asi po 40 min. vařeni přidáme na kolečka nakrájenou zel.papriku a po 10 min. na měsíčky nakrájená rajčata. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přilijeme k masu a dobře povaříme. Podáváme s přílohovými haluškami(viz můj recept),rýži,nebo těstovinou.
  2. KUŘECÍ PERKELT: Připravuje se jako paprikáš, jenomže se nepřidává kysaná smetana a maso se dobře zapráší moukou.Tato jídla můžete uvařit i z vepřového, telecího, nebo krůtího masa.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

mochomůrka |23. listopadu 2014
ukládám Odpovědět
Annett |25. řijna 2014
mňam 1++ Odpovědět
Mendy |13. dubna 2013
je to dobručké Odpovědět
vii |11. března 2013
Um, krása. Odpovědět
jamire|16. září 2017
Ahoj. Recept celkom fajn, ale neviem kde si zobral, že perkelt sa robí s nakrájanou paprikou a rajčatami. skúsil som to, je to celkom dobré, ale s perkeltom to nemá nič spoločného. Základ receptu je dobrý a toho sa treba držať. Keď sa tam pridávajú ďalšie suroviny tak to treba pomenovať nejako ináč a nie PERKELT... Ale ako pokus DOBRÉ pre ľudí čo nevedia variť. Odpovědět
Bagorz |17. prosince 2019
Jamire,nevíš o čem mluvíš.Do perkeltu se vždy dává paprika a rajčata.Moje babička byla madˇarka a když si dáš tu námahu,tak se koukni na net-perkelt a doplni si vzdělání :-)
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!