Recept Kapr na staročeský způsob
60
7
4
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na ní očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli.Potom přidáme nadrobno nakrájená játra z kuřete a ještě osmahneme. Zalijeme trochou vody nebo vývaru, přidáme brusinkový kompot, šťávu z jednoho pomeranče a omytou nastrouhanou pomerančovou kůru. Na to vložíme osolené kuře, přilijeme polovinu vína a dusíme v troubě. Hotové kuře vyjmeme, omáčku zaprášíme hladkou moukou, přilijeme ještě trochu vody a povaříme.Nakonec šťávu propasírujeme a přidáme zbylé víno a druhý, na plátky nakrájený pomeranč. Kuře nakrájíme na porce a vložíme do této pikantní omáčky. Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo bramborové knedlíky.