Kuře osolíme a okořeníme na povrchu i uvnitř, do kuřete vložíme bylinky a máslo a necháme v chladničce odležet 2 hodiny. Čtvrt hodiny před grilováním kápneme do kuřete trochu citrónové šťávy, kuře ovineme silnou bílou nití, aby bylo souměrné a nabodneme je na grilovací tyč. Na obou koncích je upevníme háčky z drátu se 2 hroty: háčky navlékneme na tyč a hroty zapíchneme do masa, aby se kuře otáčelo s rožněm. Máslo rozehřejeme s trochou oleje a s kořením, potřeme kuře a touto směsí je při grilování potíráme. Grilujeme je 55-65 minut za stálého otáčení v plynovém nebo elektrickém grilu nebo nad vyšší vrstvou žhavého popela. Vpichem grilovací jehly do kloubu stehna zjistíme, zda je kuře patřičně propečeno: jehlu musíme snadno vytáhnout. Asi 15 minut před koncem grilování můžeme kuře podložit miskou vyrobenou z dvojitého alobalu (u venkovního grilu položíme misku na žhavý popel) a zachytit odkapávající šťávu z kuřete, kterou pak podáme zvlášť ke kuřeti. Podáváme s pečivem, s tatarskou nebo jinou omáčkou nebo s dušenou zeleninou.