Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Do hrnce vlijeme vodu, do které vložíme kuře a dáme na sporák vařit. Mezitím si očistíme zeleninu. Mrkev a petržel nakrájíme podélně na půlky, celer na menší silnější plátky a vhodíme ke kuřeti. Cibuli oloupeme tak, aby nám na ní zbyla minimálně jedna vrstva hnědé slupky, seřízneme stopku, ořízneme kořínky, opláchneme a vhodíme do hrnce. Osolíme, opepříme, dáme špetku nového koření, ml. papriku a vaříme přikryté asi 1hodinu (od bodu varu). Po uvaření zcedíme a vývar zahustíme jíškou. Za občasného míchání povaříme minimálně 20 minut, nakonec vlijeme smetanu a ještě krátce povaříme. Z kuřete obereme maso a vložíme do hotové omáčky. Promícháme a případně dochutíme.