Maso osolíme, z jedné strany opepříme, z druhé potřeme rozmačkaným česnekem. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata na kousky. Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli a krátce na ní osmahneme z obou stran maso, jen do zatáhnutí. Přidáme papriky a rajčata, zalijeme vodou (množství podle toho, kolik chceme omáčky, rozhodně aby bylo maso úplně ponořené) a pod pokličkou uvaříme doměkka. Měkké maso z hrnce vytáhneme. V 1/2-3/4 hrnku vody rozkvedláme 2-3 lžíce mouky (podle množství a požadované hustoty omáčky) a přes cedník vlijeme do hrnce. Promícháme, přidáme lžičku cukru, nastrouhaný muškátový oříšek a chvíli povaříme. Podle chuti dosolíme. Podávat můžeme s rýží, těstovinami nebo vařenými bramborami.