Postup: Rajčata a papriky nakrájejte na menší kousky, cibuli na proužky a česnek nasekejte nahrubo. Vše vložte do pekáče a promíchejte s olejem. Kousky kuřete osolte, posypejte grilovacím (nebo jiným oblíbeným, třeba provensálským) kořením a vložte navrch zeleniny. Pekáč pak vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 30 minut. Maso vyjměte, k zelenině přisypte rýži, zalijte vývarem (toho by mělo být na objem dvakrát tolik co rýže), ještě trochu osolte a promíchejte. Navrch položte zpět kuře, na ně dejte máslo nakrájené na plátky, přiklopte pokličkou a vše vložte ještě asi na 30 minut do trouby. Když je rýže takřka hotová, odklopte pokličku, teplotu zvyšte na 230 stupňů Celsia a pečte ještě asi 10 minut, aby se na kuřeti udělala trochu kůrka. Uvidíte, že rýži už nebudete chtít dělat jinak!