Vepřové kotlety pečené ve šlehačce
45
0
4
Očištěné žampiony pokrájíte nadrobno. Žemle namočíte do mléka. Na pánvi rozpálíte nadrobno pokrájenou uzenou slaninu s trochou tuku, přidáte nakrájené žampiony, osolíte, opepříte a dusíte. Žemle vymačkáte a přelisujete. Máslo vymícháte se žloutkem a vejcem do pěny. Do přelisovaných žemlí přidáte podušené houby, vymíchané máslo, pokrájenou petrželovou nať, posekané uvařené vejce a sůl. Touto směsí naplníte umyté a posolené kuře. Zašijete ho, potřete máslem a dáte péct. Během pečení ho podlévejte vývarem. Když je kuře po obou stranách upečené, potřete ho smetanou s rozšlehaným vejcem a dopečete do křupava. Vhodná příloha: bramborová kaše.