KUŘE PO ČÍNSKU celé kuře, 125ml marinády + Marináda: 125ml červeného vína, 125ml medu, lžička chilli, lžička mletého hořčičného semínka Na marinádu smícháme všechny suroviny v kastrůlku a na mírném plameni prohřejeme. Vychladlou marinádou polijeme kuře, dáme do pekáčku a pečeme 75-90 minut na 160°C. Během pečení kuře potíráme zbylou marinádou a když začne kůrka příliš hnědnout, dopečeme pod alobalem. Upečené kuře poznáme podle toho, jakou barvu má šťáva, která z něj vytéká, když do něj píchneme vidličkou. Z hotového masa vytéká čirá, z nedopečeného narůžovělá. KUŘE PO AFRICKU 4 kuřecí čtvrtky, 2 větší cibule, 3 lžíce arašídového másla 1 rajský protlak, lžička sladké papriky, lžička pálivé papriky, olej, 1l vody, sůl Kuřecí maso osmažíme na oleji dozlatova, přidáme cibuli a když je dosklovata, vsypeme do kotlíku papriku a lehce zarestujeme. Rajský protlak rozmícháme ve vodě a nalijeme ke kuřeti. Na mírném ohni vaříme těsně pod bodem varu cca hodinu. Nakonec do směsi přidáme arašídové máslo (250g arašídů najemno rozmixovaných tyčovým mixérem, se lžičkou hnědého cukru a 1/2 lžičky soli) a krátce povaříme.