Kuřecí řízek s hořčicí
100
17
20
Dobře očištěné kuře vložíme do vymaštěného pekáče, přidáme očištěnou mrkev a oloupanou cibuli, sůl, pepř, zalijeme vínem a studenou vodou. Pekáč dáme do trouby zapneme na maximum. Jakmile začne voda vařit, snížíme na minimum. Vaříme přikryté pokicí zhruba 40 minut. Měkké kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme omáčku. Měkké másloutřeme se sardelovou pastou a prolisovanými vařenými žloutky do pěny. Potom přidáme pepř, citronovou šťávu a opět třeme. Je-li omáčkahustá zředíme jí trochou bílého vína. Studené kuře vykostíme, zbavíme ho kůže a maso nakrájíme na kousky. Kuřecí porce upravíme na tác a přelijeme vychlazenou omáčkou. Zdobíme citronem a kapary.