Housky pokrájíme na male kostičky a zvlhčíme teplým mlékem. Než nasáknou, osmažíme na kousku másla jemně pokrájený špek a na něm pak jatýrka posekaná na nudličky. Směs vmícháme do housek společně se žloutky, kořením a drobné pokrájenou petrželkou. Z bílků ušleháme pevný sníh. Teď ale musíme pracovat rychle, aby směs neklesla. Břišní dutinu kuřete naplníme nádivkou, ale lehce, pečením bude nabývat, a otvor zašijeme bílou režnou nití nebo spíchneme speciálními jehlami, aby nevytekla. Kuře osolíme, pokryjeme lístky másla a vložíme do předehřáté trouby hřbetem navrch. Po chvilce podlijeme trochou horké vody. Během pečení občas obrátíme, aby se propékalo stejnoměrně. Nakonec je uložíme prsíčky nahoru a poklici odkryjeme, čímž získáme růžově zlatavou kůrčičku.