Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno.V kastrolu rozehřejeme máslo a obojí na něm osmažíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v misce je zalijeme mlékem. Přidáme nasekané bylinky. Bílky oddělíme od žloutků a žloutky vyklepneme k rohlíkům. Necháme cca 15 minut nasáknout. Mezitím z bílků vyšleháme sníh. Do misky sesuneme osmaženou cibuli spolu se slaninou. Osolíme,opepříme a okořeníme špetkou muškátového ořechu. Lehce promícháme. Přidáme sníh z bílků. Směs se sněhem lehce promícháme, tak aby zůstala nadýchaná. Kuře omyjeme a vložíme ruku mezi kůži a prsní maso a oddělíme ji, aby vznikla kapsa. Kapsu naplníme opatrně směsí, ale aby se nám kůže neprotrhla. Pak kůži sepneme špejlí, aby nádivka nevytékala. Nohy svážeme provázkem k sobě, aby se kuře při pečení nerozpadlo. Kuře důkladně osolíme a potřeme olejem. Maso na stehnech prořízneme nožem, aby se propékalo rovnoměrně. Pečeme asi 80 minut při teplotě 200°C, podlité asi 100 ml vody. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Když je kuře hotové vyjmeme ho z pekáčku a naporcujeme . Čas přípravy je pouze pro přípravu kuřete. Kuře podáváme podlité výpekem a já dávám jako přílohu domácí knedlík.