Kuře po krétsku
100
6
8
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme zvenku i zevnitř. Rozehřejeme si máslo. Kuře dáme na vymazaný pekáč a přelijeme ho rozehřátým máslem. Troubu si rozehřejeme na 180 ˚C a kuře pečeme za stálého přelívání šťávou z pečení. Občas dolijeme i trochu teplé vody. Když je kuře pečené dozlatova, vyndáme ho a dáme odležet do tepla. Rozehřejeme si máslo, přidáme mouku, osmažíme a pak zalijeme trochou teplé vody, povaříme a přidáme rozdrobený bobkový list, tymián a nasekanou petrželku. Na mírném ohni vaříme 5-10 minut, přidáme olivy a zamícháme. Kuře nakrájíme na 6-8 kousků, vyskládáme na hlubší talíř a přelijeme připravenou omáčkou s olivami. Podáváme s vařenou rýží.