OŘECHOVÁ KŘIDÉLKA 1,5kg kuřecích křídel, 1/2 hrnku sójové omáčky, 1 lžíce sherry, 1 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, lžička maizeny, hrst vlašských ořechů Sójovou omáčku, sherry, olej a cukr dáme do hrnku, přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Do vychladlé směsi rozmícháme škrob a smícháme ji s masem a sekanými ořechy. Křidélka dáme do marinády a necháme asi 1-2 hodiny marinovat. Pečeme na plechu s pečícím papírem asi 40 minut na 200°C. Ke křidélkům je vhodný listový salát. PALIČKY S MANDLEMI 1,5kg kuřecích paliček, sůl, lžíce červené papriky, pepř, lžíce rajčatového protlaku, 2 lžičky provensálského koření, 3 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, hrst mandlových lupínků Na marinádu smícháme protlak s provensálským kořením a rozmačkaným česnekem. Do marinády zašleháme olej a dáme do ní paličky. V chladu necháme maso odležet +/- 3 hodiny. Potom dáme paličky do pekáčku a pečeme 45 minut na 200°C, na posledních 15 minut je posypeme mandlemi a dopečeme. K paličkám se hodí grilovaná zelenina a čerstvé pečivo.