SLADKÉ KUŘE S MANGEM 2 lžíce oleje, 1/2kg stehenních řízků, 1 cibule, 2 lžičky kari, 1/4l drůbežího vývaru, 80g mangového čatní, lžíce sušeného koriandru, lžíce máty, 1 malá červená paprika, 100g čerstvého špenátu, 80g pražených kešu oříšků + Čatní: 2 nakrájená manga (malé kousky), 2cm nastrouhaného zázvoru, lžička koriandru, lžička kurkumy, 50g cukru a lžíce limetkové šťávy Ve větší pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm kousky kuřete a odložíme je stranou. Na pánev přidáme cibuli a orestujeme ji cca 3 minuty, přidáme kari, vývar, čatní, koriandr, mátu, papriku nakrájenou na proužky a kousky kuřete. Všechno necháme dusit dalších 5 minut, nakonec do pánve přidáme špenát a kešu. RADA: Kuře smažené se zeleninou si zachová větší křehkost, když ho před smažením lehce poprášíme škrobem. KUŘECÍ KARI S BANÁNEM 1kg stehenních řízků, 4 lžíce oleje, 2 velké cibule, lžíce kari, 4 lžíce rozinek, malá konzerva kokosového mléka, 4 banány (na plátky), 2 zelená jablka (oloupaná bez jádřince), vařená rýže Maso nakrájíme na kousky a krátce orestujeme na oleji, vyndáme a opečeme cibuli nasekanou najemno. Přidáme kari a zalijeme kokosovým mlékem a směs přivedeme k varu. Do omáčky vrátíme maso, přidáme banány, rozinky, jablka na kostičky a směs dusíme cca 15 minut. K masu se hodí vařená rýže. ** Místo kokosového mléka můžeme dát jogurt. KUŘECÍ SALÁT S AVOKÁDEM 2 šálky oleje, 1/2kg kuřecích prsíček, 60g mouky se solí a pepřem, 3 lžíce pomeranč. šťávy, 3 lžíce oliv. oleje, 1 lžíce sek. máty, 1 avokádo, 1/2 lžičky soli, pepř, 400g meruňkového kompotu Proužky masa obalíme v mouce a osmažíme dozlatova. Pomerančovou šťávu s olejem, mátou, solí a pepřem pořádně promícháme a nalijeme na opečené maso, uložíme do lednice. Vychlazené kousky masa rozložíme na talíře, přidáme plátky avokáda a poloviny meruněk. K salátu se hodí bagety.