Nejdříve nakrájíme na tenké nudličky omytou a očištěnou zeleninu společně s cibulí – z paprik předem odstraníme semena.K nakrájené směsi přidáme rozmačkaný česnek a zatím odložíme. Omyté kuře rozdělíme na 8 dílů, porce osušíme a v rozpáleném oleji na větší pánvi ze všech stran osmahneme. Pak porce vyjmeme a ponecháme na talíři. Do rozpáleného omastku na pánvi vložíme připravenou nakrájenou zeleninu( papriky, cibuli, česnek, feferonky) a krátce podusíme. Přidáme karamel, který připravíme z vody a cukru, a dochutíme glutasolem. Zamícháme. Do směsi na pánvi opět vložíme porce kuřete a všechno podlijeme kuřecím vývarem, octem a sójovou omáčkou. Zamícháme a přikryté dusíme asi 30 minut. Potom porce kuřete opět vyjmeme a upravíme omáčku: Podle chuti šťávu spojíme moukou předem rozkvedlanou v trošce vody, dochutíme pepřem a solí, ještě chvilku povaříme. Porce kuřete opět vložíme do omáčky a společně podáváme s přílohou – rýží. Měla by být úplně suchá a pokud možno neslaná.