Kuřecí stehna osolte a opepřete. Slunečnicový olej rozehřejte ve středně velkém hrnci. Pak na něm postupně ze všech stran zprudka opečte maso, aby se zatáhlo. Kuřecí stehna vyndejte a do hrnce naopak dejte jednu lžíci másla, nechte rozpustit, přidejte cibuli i česnek a opékejte pět minut, dokud obojí lehce nechytne barvu. Přimíchejte lžíci mouky a pár minut ji opékejte, přidejte papriku, oregano, po chvíli i vývar, lehce osolte a opepřete a do hrnce vraťte kuřecí maso. Přiveďte k varu, snižte plamen a přiklopené nechte čtvrt hodiny probublávat. Pak plamen mírně zvyšte a odklopené vařte dalších patnáct minut. Maso na chvíli vyndejte a do omáčky vmíchejte kůru a smetanu. Zahřívejte do zhoustnutí. Tagliatelle uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, sceďte je, smíchejte s druhou lžící másla a hladkolistou petrželkou. Podávejte společně, přelité omáčkou.